Karierno svetovanje

Odločitev o nadaljnji poklicni ali študijski poti je odločitev, ki pomembno zaznamuje življenje posameznika. Zato naj bo skrbna, preudarna in premišljena. Zanjo si vzemite dovolj časa. Že tekom srednješolskega izobraževanja bodite usmerjeni v prihodnost. Učite se, osvajajte nova znanja in bodite radovedni. Sodelujte. Sprejemajte izkušnje odraslih, vaših učiteljev in staršev. Razmišljajte o vaših spretnostih, talentih in sposobnostih. Predvsem pa verjemite vase in si zaupajte, da vam lahko uspe nemogoče.

»Vemo, kaj smo, toda ne vemo, kaj bi lahko bili.«  (W. Shakespeare)

AKTUALNO

VIRTUALNI KARIERNI SEJEM 2020 bo potekal od 23. 11. 2020 do 27. 11. 2020 oziroma do avgusta.

Virtualni karierni sejem je namenjen osnovnošolcem in srednješolcem z namenom predstavitve možnosti nadaljnjega izobraževanja. v okviru sejma se bodo odvijale predstavitve, webinarji študijskih programov in posebne klepetalnice. Do sejma dostopate preko povezave https://www.karierni-sejem.si/srednji  ali https://www.karierni-sejem.si/

Za obisk sejma je potrebna registracija na naslednji povezavi https://www.karierni-sejem.si/registracija . Ob prijavi v sejem se vam ponudi tudi možnost prijave znotraj naše šole. Na tem mestu označite našo šolo in svoj razred. Da bo postopek registracije lažji sledite tem navodilom.

Za iskanje informacij si lahko pomagate s klikom na meni zgoraj desno:

  • v mapi razstavljavcev poiščite fakulteto oz. organizacijo, ki vas zanima, klik na organizacijo vas vodi do njihove stojnice;
  • v zavihku dogodki se nahaja iskalnik, s katerim izberete fakulteto oz. organizacijo, ki vas zanima, dogodki bodo potekali v živo v obliki webinarjev ali klepetalnic.

STUDY IN UK FAIR bo potekal 26. 11. 2020 od 14.00 do 18.00.

Želiš študirati v Veliki Britaniji pa ne veš kolikšen je strošek študija v Veliki Britaniji, ali nudijo kakšne štipendije, kakšne so zahteve za vpis, katero mesto in univerza sta najboljša zate? Registracija preko povezave.

VPIS V VISOKO ŠOLSTVO ZA ŠOLSKO LETO 2021/2021

VPIS V VIŠJE ŠOLSTVO ZA ŠOLSKO LETO 2021/22

DOKUMENTACIJA 2020/21

SPREJEM V ŠTUDENTSKI DOM 2020/21

Razpis za prijavo v študentske domove, prijavo je potrebno oddati najkasneje do 17. 8. 2020. 

DA BO ODLOČITEV LAŽJA:

  • se pravočasno informiraj o možnosti šolanja po opravljeni maturi,
  • raziskuj in spoznavaj različne poklice,
  • preizkusi se v raznih delih,
  • postani prostovoljec,
  • pridobivaj raznolika znanja,
  • zbiraj dokazila o dosežkih v času šolanja,
  • PREVZEMI ODGOVORNOST ZA SVOJO ODLOČITEV.
Pri odločitvi o tvoji nadaljnji študijski poti so ti lahko v pomoč naslednje povezave:

KORISTNE POVEZAVE:

Share on FacebookShare on Google+